Šampionka ne želi više ni čuti za tenis - Ima novi posao, puna je 'kao brod' i niko joj ne treba
Foto - Instagram

Nevjerovatna Garbine Muguruza

Šampionka ne želi više ni čuti za tenis - Ima novi posao, puna je 'kao brod' i niko joj ne treba

M. Šljivak

Dvostruka Grand Slam šampionka Garbine Muguruza (30) nema se namjeru vraćati na teniski teren. Nekadašnja prva teniserka svijeta odlučila je otići sa scene i sada uživa u mirnom životu, te je postala instruktor Zumbe.

Španjolka Garbine Muguruza odlučila je otići sa scene u najboljim godinama. U 30. godini je uzela pauzu i čini se kako je više nikada nećemo gledati na terenima.

Dvostruka Grand Slam šampionka imala je psihičkih i fizičkih problema, nije mogla izdržati pritisak, te je odlučila da se povuče.

Danas je Muguruza instruktor Zumbe. Živi mirno i daleko od tenisa i ne trenutno ne postoji šansa da se vrati na teniski teren.

"Uživam u ovoj pauzi. Ovo je nešto što su moj um i tijelo trebalo, te zaista uživam u ovim trenucima", rekla je Muguruza i dodaje:

Oglasi

"Trenutno nemam namjeru da se vraćam. Plan mi je da spavam, odmaram i da budem s voljenim osobama, te da im se iskupim za propuštene trenutke. Ne gledam ispred onog što radim danas, sutra, ove sedmice."

Iako je van terena 30-godišnja Španjolka prati šta se dešava na teniskoj sceni.

"Pratim šta mi rade kolegice. S vremena na vrijeme pogledam meč, ali to mi nije prioritet. Uzela sam baš pravu pauzu od svega", istakla je ona.

Muguruza je 2016. godine osvojila Roland Garros, a godinu dana kasnije Wimbledon. Igrala je finale Australian Opena i 11. septembra 2017. godine postala je svjetski broj jedan.

Međutim, nakon velikog pada u igri i pritiska kojeg je dobijala sa svih strana, Muguruza je donijela odluku o povlačenju, no nikada nije saopštila da završava karijeru.

Ona je u karijeri zaradila više od 24 miliona dolara samo od turnira i može mirno napustiti tenis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti