Godine mu ne mogu ništa: Federer oduševio igrom protiv Wawrinke i nastavio nevjerovatan niz
Roger Federer ima nevjerovatan omjer protiv Stana Wawrinke ne tvrdoj podlozi koji iznsi 17-0

Čak i sa 37 godina na leđima igra fantastično

Godine mu ne mogu ništa: Federer oduševio igrom protiv Wawrinke i nastavio nevjerovatan niz

S. Pašalić

Roger Federer je savladao Stana Wawrinku u 1/16 finalu Indian Wellsa sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4 i tako nastavio dominaciju nad svojim sunarodnjakom.

Federeru je trebalo nešto manje od sat vremena da poveća svoj rekord na 22-3 nad Wawrinkom, bivšim trećim igračem na svijetu koji se trenutno nalazi na 40. mjestu na ATP listi i vraća se nakon dvostruke operacije koljena.

Četvrti nositelj Federer, koji traži rekordnu šestu titulu na Indian Wellsu, u narednom kolu će igrati protiv Britanca Kylea Edmunda koji je sa 6:3, 6:3 bio bolji od Radu Albota.

37-godšnji Federer je popravio svoje raspoloženje nakon što je produžio svoj niz pobjeda protiv Wawrinke na tvrdoj podlozi, koji sada iznosi nevjerovatnih 17-0.

Federeru je dobio još veću priliku da dođe do nove titule na Indian Wellsu nakon što je Novak Đoković iznenađujuće ispao od Philippa Kohlschreibera koji je slavio protiv prvog tenisera svijeta sa 6:4, 6:4.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi