Goffin, Dolgopolov i Laaksonen u polufinalu

ATP Shenzhen

Goffin, Dolgopolov i Laaksonen u polufinalu

Belgijanac David Goffin, Ukrajinac Alexandr Dolgopolov i Švicarac Henri Laaksonon plasirali su se u polufinale ATP turnira koji se ove sedmice igra u kinesnkom Shenzhenu. 

Goffin je u svom četvrtfinalnom meču igrao protiv Amerikancka Younga i lakše od očekivanog ga pobijedio sa 2:0 (6:2, 6:3). Belgijanac je u prvom setu napravio jedan, a u drugom tri brejka s tim da je u drugom i izgubio jedan svoj servis gejm. 

Dolgopolov je slavio protiv Izraelca Dudija Sele nakon što mu je protivnik predao meč početkom trećeg seta. Ukrajinac je dobio prvi set 6:3, a Sela je uzvratio u drugom sa 6:4. Ipak, pri vodstvu Dolgopolova u trećem setu od 1:0 Sela je morao predati meč. 

Laaksonen je za protivnika imao domaćeg tenisera Zhanga te ga je pobijedio nakon velike borbe u tri seta 6:4, 3:6 i 6:2. On će u polufinalu igrati protiv Davida Goffina, a Dolgopolov čeka boljeg iz meča Damir Džumhur-Alexander Zverev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi