Goffin zbog povrede propušta Wimbledon

Belgijanac se povrijedio na Roland Garrosu

Goffin zbog povrede propušta Wimbledon

D. Rakanović

Belgijski teniser David Goffin propustiće treći Grand Slam sezone zbog povrede zgloba desne noge. 

Goffin je objavio na svom nalogu na Twitteru da se neće moći u potpunosti pripremiti za Wimbledon, pa je zbog toga odlučio i da propusti turnir u Britaniji. 

"Veoma sam tužan što moram objaviti da neću igrati na Wimbledonu ove godine.  Oporavak ide dobro i doktori imaju pozitivno mišljenje o tome, ali neću imati vremena da se potpuno spremim za Wimbledon jer želim da budem 100 posto spreman. Jedva čekam da se vratim na teren", napisao je Goffin na svom Twitter nalogu. 

Trinaesti teniser svijeta doživio je povredu na Roland Garrosu. Naime, u meču trećeg kola protiv Horacia Zeballosa sapleo se od ceradi i povrijedio zglob desne noge.

Wimbledon, treći Grand Slam u sezoni, počinje 3. jula. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi