Goffin izbacio Tsitsipasa, Ćorić i Kyrgios također idu dalje

Masters u Cincinnatiju

Goffin izbacio Tsitsipasa, Ćorić i Kyrgios također idu dalje

David Goffin, Borna Ćorić i Nick Kyrgios plasirali su se u drugi krug Mastersa u Cincinnatiju.

Goffin je imao vrlo težak zadatak jer je igrao protiv Grka Tsitsipasa koji je prošle sedmice dogurao do finala Toronta, ali ga je ipak bez većih problema porazio sa 7:5 i 6:3. Sigurno da je mladi grčki teniser pomalo i umoran zbog naporne sedmice pa je poraz donekle i razumljiv.

Dalje ide i Nick Kyrgios koji je porazio Amerikanca Kudlu i to na jedvite jade. Kyrgios je izgubio prvi set sa 7:6, da bi naredna dva dobio 7:5 i 7:6 te prošao dalje. Tamo mu se pridružio i Hrvat Borna Ćorić koji je porazio Rusa Medvedeva i to sa laganih 6:2 i 6:3.

U drugom kolu ćemo gledati upravo duel Kyrgiosa i Ćorića, dok će Goffin igrati protiv Benoita Pairea koji je u prvom kolu porazio Davida Ferrera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi