Rafael Nadal osvojio Masters u Torontu

Lako izašao na kraj sa Tsitsipasom

Rafael Nadal osvojio Masters u Torontu

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Masters u Torontu nakon što je u večerašnjem finalu porazio Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 2:0 u setovima.

Tsitsipas je odigrao vanserijski turnir i na putu do finala je izbacio Džumhura, Thiema, Đokovića, Zvereva te Kevina Andersona. Ipak, u finalu nije mogao protiv Rafe, a možda ga je i umor malo sustigao.

Prvi reket svijeta je napravio dva brejka u prvom setu te je slavio sa 6:2 . U drugom periodu Španac je odmah napravio brejk i sigurno je držao svoj servis sve do posljednjeg trenutka kada je servirao za meč, ali tada je Tsitsipas napravio brejk i izjednačio na 5:5. Kasnije je čak imao i set loptu, ali Nadal ju je spasio i otišlo se u taj brejk. Tamo se ipak bolje snašao španski teniser koji je slavio sa 7:4 i osvojio turnir.

Inače, ovo je za Nadala četvrta titula na Rogers Cupu, 33. Masters u karijeri i ukupno 80. trofej. Nadal je na putu do veliko finala pobjeđivao Pairea, Wawrinku, Čilića i Khachanova.

Masters u Torontu, finale:

Nadal - Tsitsipas 2:0 (6:2, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi