Goffin u finalu Šenžena, čeka Džumhura ili Dolgopolova

Belgijanac slavio protiv Laaksonena

Goffin u finalu Šenžena, čeka Džumhura ili Dolgopolova

Belgijski teniser David Goffin teškom mukom se plasirao u finale ATP turnira u Šenženu.

On je u današnjem polufinalnom meču savladao Švicarca Henrija Laaksonena sa 2:1 u setovima. Iako je bio veliki favorit na ovom susretu, Goffin se morao dobro oznojiti za finale, a na terenu je proveo čak dva sata i 18 minuta. 

Prvi set je bio prava rovovska bitka, a na kraju se otišlo u taj brejk gdje se bolje snašao Goffin koji je slavio sa 9:7 i poveo 1:0. Ipak, to nije demotivisalo švicarskog tenisera koji je u narednom setu slavio sa 7:5 nakon što je jedini brejk napravio u dvanaestom gejmu seta.

Goffin se nakon toga potpuno uozbiljio i treći set je odigrao zaista sjajno. Oduzeo je dva puta servis rivalu i na kraju je bez većih problema slavio sa 6:3 te se plasirao u finale.

On će tamo igrati protiv boljeg iz meča Damir Džumhur-Alexandr Dolgopolov koji počinje u ovom trenutku. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi