Nadal: Ne razmišljam o Federeru i Đokoviću

Zanimljiva izjava

Nadal: Ne razmišljam o Federeru i Đokoviću

E. Dindić

Rafael Nadal ponovo je izjavio da mu primarni cilj nije da obori rekorde koji su postavili Roger Federer i Novak Đoković, nego želi da ima svoj vlastiti put. 

Osvajanjem novog Roland Garrosa ispisao je historiju tenisa. U velikom finalu bio je bolji od Dominica Thiema sa 3:1 u setovima.

"Imao sam tešku godini iza sebe. Morao sam da odustanem od nekih turnira, te sam otišao i na operaciju stopala. Izgledalo je sve sjajno na početku, ali onda pojavili su se ponovo problemi. Zato je ova titula za mene posebna.", rekao je Nadal te dodao:

"Poslije Indian Velsa ni mentalno se nisam osjećao kako treba. Izgubio sam energiju. U Monte Carlu i Barceloni nisam mogao da uživam u onome što radim. Previše sam se brinuo, bio sam negativan. Potom sam imao vremena da razmislim, fizički sam odmorio i promijenio svoj stav. U Barceloni nisam igrao loše, u Madridu i Rimu je već bolje bilo, dok je ovdje bilo odlično"

Sjajni teniser ima samo dvije Grand slam titule manje od Rogera Federera.

"Naravno da motivišemo jedni drugi, ali izgubio sam 15 ili više Gren slamova zbog povreda. DA budem iskren nikada ne žalim previše i ne zamaram se razmišljanjima hoću li stići Rogera. Ne brinem o tome. Probaću da neke stvari uradim na svoj način. Sve što uradim do kraja karijere biće zaista sjajno za mene", rekao je Nadal te dodao:

"Volio bi da ga sustignem ali nisam opsjednut time. To jednostavno nije moj primarni cilj. Ne mislim da ću biti vrjedniji ako izjednačim Rogerov rekord ili uradim nešto kao Đoković. Već sam u karijeri ostvario mnogo više nego što sam sanjao", završio je svoje izlaganje Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi