Angelique Kerber je nepobjediva u 2018. godini

Pobijedila Madison Keys za 52 minute

Angelique Kerber je nepobjediva u 2018. godini

Njemačka teniserka Angelique Kerber plasirala se u polufinale Australian Opena nakon što je pobijedila Amerikanku Madison Keys sa laganih 2:0 u setovima.

Iako se očekivao pravi spektakl u četvrtfinalu između dvije sjajne teniserke, na kraju je Kerber sjajnom igrom svima pokvarila ugođaj i učinila da meč traje svega 52 minute.

Njemačka teniserka, inače 16. na WTA listi, plasirala se u polufinale veoma lagano, a konačni rezultat je bio 6:1, 6:2 u njenu korist. Prvi set je trajao 23, a drugi 29 minuta.

Inače, ovo je već 14. pobjeda za Kerber od početka 2018. godine i ko želi da osvoji Australian Open imat će veoma težak zadatak da je pobjedi. Ona će u polufinalu igrati protiv bolje iz meča Simona Halep - Karolina Pliskova.

Kada je u pitanju nastavak programa na Australian Openu, slijedi okršaj u muškoj konkurenciji između Tennys Sandgrena i Hyeon Chunga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi