Haos u teniskom svijetu, "pobunu" predvodi Đoković

Zbog diskvalifikacije

Haos u teniskom svijetu, "pobunu" predvodi Đoković

Admin Čaušević

U narednim danima mogao bi nastati pravi haos u teniskom svijetu, krivac je teniska organizacija SAD-a, USTA. 

Naime, USTA je odlučila da suspenduje Guidua Pellu i Huga Delliana sa Cincinnati Mastersa jer je njihov fizioterapeut Juan Manuel Galvan pozitivan na koronavirus.

Prilikom mjerenja obojica tenisera su bila negativna na koronavirusa i Galvan nije spavao sa njima u sobi, međutim to organizatorima turnira nije bila dovoljno.

Iz USTA-e su prije turnira saopštili da će teniser biti diskvalifikovani samo u slučaju da su dijelili sobu zaraženom osobom, što ovaj put nije bio slučaj.

Marca navodi da bi mogla uslijediti "pobuna" koju predvodi najbolji teniser svijeta Novak Đoković poslije grupnog razgovora sa ostalim teniserima.

Teniseri su mišljenja kako je odluka organizatora pogrešna te da se krši sa prethodnim protokolima. Žrijeb Cintinnati Opena je u četvrtak, a turnir počinje u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti