Pala odluka: Đoković igra na US Openu!

Prvi reket svijeta saopštio

Pala odluka: Đoković igra na US Openu!

Srbijanski teniser Novak Đoković donio je odluku da će igrati na ovogodišnjem US Openu. 

Osim na drugom Grand Slam turniru sezone Nole će igrati i na Mastersu u Cincinnatiju koji počinje sedam dana prije turnira u New Yorku.

"Drago mi je što mogu da potvrdim da ću se takmičiti na 'Western&Southern Open" i US Openu ove godine. Nije mi bilo lako da donesem ovu odluku, pogotovo uzimajući u obzir sve prepreke i izazove, ali radujem se što ću moći ponovo da se takmičim na teniskom terenu", saopštio je Nole preko Instagrama.

Inače, na US Openu nećemo gledati preostalu dvojicu od velike trojke jer je Roger Federer povrijeđen, a Rafael Nadal je odlučio da ne igra zbog straha od koronavirusa.

Osim njih učešće su otkazali i Nick Kyrgios, Stan Wawrinka te još nekoliko tenisera iz Top 100.

US Open počinje 31. augusta i trajat će do 13. septembra.

Promo

Top Komentari

EdwinPol
Normalno da ce igrati, zar je ikad bilo upitno. Jado na sve nacine pokusava da stigne najveceg svih vremena, a i ne daj Boze da izgubi koji bod na listi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi