Hewitt: Đoković može osvojiti Roland Garros

Legendarni Australac

Hewitt: Đoković može osvojiti Roland Garros

Legendarni Australac Lleyton Hewitt smatra kako Novak Đoković može osvojiti ovogodišnji Roland Garros. 

Podsjetimo, popularni Nole je prije nekoliko dana osvojio svoju osmu titulu na Ausralian Openu i na taj način potvrdio da je trenutno definitivno najbolji teniser svijeta.

On trenutno ima 17 Grand Slam titula, odnosno tri manje od Rogera Federera i dvije od Rafaela Nadala. Mnogi smatraju da je Đoković glavni favorit u nastavku sezone na Wimbledonu i US Openu, a Hewitt misli da bi mogao osvojiti i Roland Garros.

"Apsolutno sam siguran da Novak može da trijumfuje i u Parizu. Odlično se kreće na šljaci, trijumfovao je ranije tamo, fantastičan je kada se igra na tri dobijena seta, tako da je favorit", rekao je Australac i dodao:

"U favorite bih ubrojao obojicu finalista iz Melbourna. Tim će biti velika pretnja svima na Rolan Garrosu. Njih dvojica i Rafael Nadal će se boriti za titulu".

Podsjetimo, Nole je do sada jedinu titulu u Parizu osvojio prije četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi