Hoang poveo, pa mu Džumhur očitao lekciju u naredna dva seta

ATP Winston-Salem

Hoang poveo, pa mu Džumhur očitao lekciju u naredna dva seta

E. Škorić

Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur (105. na listi), u prvom je kolu ATP turnira u Winston-Salemu (SAD) savladao Francuza Antoinea Hoanga (98. igrač) sa 6:7, 6:0, 6;2.

Francuz je u maju ove godine bio bolji od Džumhura na startu Roland Garrosa, ali je bh. teniser večeras bio bolji, no izuzetno težak posao je imao.

Velika borba viđena je tokom prvog seta, u kojem su po jedan brejk napravili i jedan i drugi, ali je u taj-brejku Džumhur izgubio set.

To kao da je naljutilo našeg tenisera, pa je u drugom setu s nulom pomeo Hoanga, koji praktično nije ozbiljnije zaprijetio Džumhuru ni u jednom gemu.

Ipak, Hoang se "probudio" u setu odluke. Iako je Damir na startu došao do brejka, francuski teniser odmah uzvraća istom mjerom, no već u trećem gemu Damir novim brejkom dolazi do prednosti. Potom je na svom servisu osvojio gem i poveo s 3:1, no tu nastaju novi problemi.

U šestom gemu je Džumhur servirao za 4:2, no Hoang dolazi do brejk šanse i umalo da se vrati u meč. Srećom, Damir ostaje pribran u ključnim trenucima, veže tri poena i dolazi do gema, pa na kraju i do pobjede. Uvezao je naredna dva gema i dotukao Hoanga.

U drugom kolu Džumhur će igrati protiv sedmog nositelja na turniru, Italijana Lorenza Sonega.

Top Komentari

Mikhee
Bravo Dzumherzone !!Idemo sutra nastavi gdje si stao.Sretno do Finala !
5 0
elimo
Konačno par uzastopnih pobjeda bravo...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti