Po jedan break u oba seta je bio dovoljan Damiru Džumhuru za pobjedu protiv 1530. igrača svijeta
Džumhur je slavio sa 6:4, 6:4

U narednom kolu ga čeka puno teži protivnik

Po jedan break u oba seta je bio dovoljan Damiru Džumhuru za pobjedu protiv 1530. igrača svijeta

S. Pašalić

Damir Džumhur je uspješno startao na Challenger turniru u Aptosu.

Najbolji bh. teniser je u prvom kolu bio bolji od 1530. igrača svijeta, Amerikanca Keegana Smitha sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

U prvom setu se vodila ravnopravna borba, a Džumhur je pri rezultatu 4:4 uspio uzeti break Amerikancu i povesti sa 5:4, a nakon toga je bio siguran na svom servisu i osvojio je prvi sat sa 6:4.

Drugi set je bio identičan kao i prvi. Oba igrača su bila sigurna na svom servisu, a onda je Damir ponovo pri rezultatu 4:4 uzeo break Smithu i na kraju i ovaj set dobio sa 6:4.

U narednom kolu najbolji bh. teniser, koji je na ovom turniru i prvi nositelj će odmjeriti snage protiv Slovaka Lukasa Lacka.

Top Komentari

Ozil10
Patiš se 1530-im umjesto da ga glat uzmeš sa 6:0
3 1
eye of the tiger
Covjek je 1530 igrac svijeta a ne 864.Prepisite of klixa ako vrc ne znate sami. Zaposlite barem jednog novinara koji prati sport jer sportsko znanje vam je katastrofa.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi