Ispao je s Wimbledona, ali bar malo obradovao Ukrajince: Obećao im 100 eura za svaki as

Pomoć susjedima

Ispao je s Wimbledona, ali bar malo obradovao Ukrajince: Obećao im 100 eura za svaki as

E. Škorić

Poljski teniser Hubert Hurkacz danas je odigrao sjajan meč, ali je ipak ispao u duelu sa Alejandrom Davidovichem Fokinom u 1. kolu Wimbledona.

Hurkacz je gubio s 2:0 u setovima, spasio je tri meč lopte i uspio da se vrati, imao je 2:2 u setovima, no u petom setu nakon velike drame u taj-brejku ostaje bez plasmana u drugo kolo.

Bio je veliki favorit, pomalo neočekivano je ispao, a ono što je posebno zanimljivo da se naglasi jeste činjenica da je ispalio 21 as tokom meča, a za svaki je odvojio novac koji je prethodno obećao za pomoć ukrajinskom narodu.

"Želio bih najaviti da ću od sutra donirati 100 eura za svaki as na Wimbledonu za podršku narodu Ukrajine. Nadam se da će moja web stranica dobro funkcionisati", napisao je Hubert Hurkacz u nedjelju na svom Twitter profilu.

S obzirom da je ispao već u prvom kolu sa 21 ispaljenim asom, to znači da će Ukrajincima donirati najmanje 2100 eura. Da je otišao još nekoliko rundi dalje, ta bi suma bila znatno veća.

Poljski mediji pak vjeruju da će deseti igrač svijeta, iako je obećao 100 eura po servisu, na kraju donirati i više novca od onoga koliko je dužan na osnovu izrečenog obećanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti