Poljski teniser spasio Novaka Đokovića!

Srbin ostaje na prvom mjestu

Poljski teniser spasio Novaka Đokovića!

Eldar Ganibegović

Poljski teniser Hubert Hurkacz sačuvao je Novaka Đokovića na prvom mjestu ATP liste. 

On je u četvrtfinalu masters turnira iz serije 1000 u čevrtfinalu savladao Medvedea s 2:0 (7:6, 6:3) i tako ga spriječio da ponovo preuzme prvo mjesto od srbijanskog tenisera.

U prvom setu vidjeli smo po jedan brejk na obje strane, a Poljak je servis izgubio kod rezultata 3:5 u gemu u kojem je imao i dvije set lopte. 

Ipak, bolje se snašao u taj brejku i slavio sa 7:9.

Drugi set donio je nešto manje neizvijesnosti, ali gledali smo maratonski prvi i peti gem sa ukupno osam brejk lopti. Na kraju je Hurkacz dva puta uzimao servis protivniku i slavio s 3:6. 

Hurkacz će u polufinalu odmeriti snage sa boljim iz meča Kecmanović – Alkaraz. Poljak inače brani titulu na Floridi osvojenu prošle godine.

Zahvaljujući ovom porazu, Đoković će na ATP listi koja će izaći u ponedeljak biti i dalje prvi, ali sa samo deset bodova prednosti ispred ruskog tenisera - 8420 će imati Nole, a 8410 Medvedev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi