Novinar (74) pokvario slavlje Igi Swiatek: Nakon jednog pitanja njeno lice se potpuno mijenja

Nije to očekivala

Novinar (74) pokvario slavlje Igi Swiatek: Nakon jednog pitanja njeno lice se potpuno mijenja

Edmir Škorić

Najbolja teniserka današnjice, Poljakinja Iga Switek, imala je jednu veoma interesantnu raspravu na press konferenciji, a se zbog pitanja 74-godišnjeg italijanskog novinara Ubalda Scanagatte.

Nakon što je osvojila WTA turnir u Rimu, pobijedivši Arynu Sabalenku u finalu, Iga se tradicionalno pojavila na press konferenciji. Ondje ju je dočekalo desetak novinara, a među njima je bio i Ubaldo Scanagatta, jedan od najiskusnijih novinara koji prati teniske mečeve.

On je pratio preko 150 Grand Slam turnira u karijeri, te je radio za nekoliko TV postaja u Italiji, ali je i osnovao Ubitennis.com, jedan od najpoznatijih teniskih portala.

Scanagatta zna da isprovocira tenisera ili teniserku, a ovaj put je to uradio Igi Swiatek. "Triput ste osvajali Roland Garros i Rim. Dominirate na zemljanoj podlozi, a kako objasniti ad na ostalim podlogama niste tako dominantni? Svi kažu da su trenutno površine veoma slične jedna drugoj za razliku od prije 20 godina", glasilo je pitanje novinara.

Oglasi

Iga Swiatek odgovara: "Mislite da su površine iste?", da bi Italijan uzvratio protupitanjem: "Slušaš li?", a onda je Iga dodala: "Jeste li igrali na svim podlogama o kojima sada govorite?".

Novinar je pokušao objasniti: "Mislim da treba pobijediti gdje god igrate." Poljakinja je kratko odgovorila: "Hvala". A kada je Italijan još jednom pokušao pitati "zašto ne pobjeđuješ na drugim terenima jednako često kao na zemlji?", prva igračica svijeta odgovara: "Zato što su drugačiji".

Poljakinja je bila veoma raspoložena na press konferenciji, ali ju je Italijan pomalo izbacio iz takta. Rasprava sa iskusnim novinarom nije joj prijala, te se stiče dojam da joj je malo pokvario slavlje nakon što je prethodno osvojila Masters u Rimu i bit će apsolutni favorit za osvajanje Roland Garrosa u Parizu.

Brojni korisnici društvenih mreža osudili su "napad" italijanskog novinara i smatraju da su mu pitanja bezazlena. U odbranu Ige su stale neke kolege, a i novinari koji su mišljenja da ovakvim pitanjima nije mjesto na press konferenciji slavljenice koja je upravo osvojila jako težak turnir.

Osim uspjeha na zemljanim podlogama i tri osvojena Roland Garrosa, osvojima je i US Open 2022. godine na tvrdoj podlozi. Na šljaci je ukupno osvojila devet od 21 titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi