Najbolja na svijetu igrala je tenis s trakom preko usta, a znate li zbog čega?

Neobična metoda

Najbolja na svijetu igrala je tenis s trakom preko usta, a znate li zbog čega?

Edmir Škorić

Prva teniserka svijeta Iga Swiatek zbunila je ljubitelje tenisa dok je igrala tenis sa trakom preko usta.

Istina, dogodilo se to tokom treninga, ali svejedno su mnogi fanovi bili zbunjeni zbog toga što je Swiatek imala zalijepljenu traku preko usta.

22-godišnja prva teniserka svijeta natjerala je ljude da se zapitaju zašto je to uradila dok se spremala za Canadian Open. Na kraju treninga, Swiatek je skinula traku, ali nema zvaničnog razloga zašto ju je uopšte koristila.

Jedan od teniskih fanova začuđeno je upitao šta to znači, a teniski novinar Kamakshi Tandon je napisao da će "sada mnogi treneri biti zainteresovani za ovu metodu treniranja", naravno aludirajući na to da je ipak riječ o prvoj na svijetu.

"Kada moram da treniram za svaki susret sa svojom porodicom", napisao je jedan fan na Twitteru u šali, međutim jedan od stručnjaka za ovu tehniku otkrio je upravo na toj društvenoj mreži da je Swiatek na ovaj način trenirala disanje na nos.

Oglasi

“To je učinkovitija i djelotvornija metoda isporuke kisika tjelesnim mišićima. Ko god trenira na ovaj način, pametan je", napisao je.

Navodno se s ovom metodom treniranja cilja na maksimalnu izdržljivost i poznavajući Poljakinju, ona će uspjeti u tome.

“Teže je disati kada dišete samo na nos i lakše mi je ubrzati otkucaje srca... ali neću to moći pravilno objasniti jer nisam stručnjak", kazala je Iwa Swiatek.

Swiatek se nada da će nastaviti impresivnu 2023. godinu u Kanadi nakon osvojenog Roland Garrosa junu. Prošle sedmice je slavila pred svojom publikom u Poljskom nakon pobjede nad Laurom Siegemund sa visokih 6:0, 6:1.

22-godišnjakinja odmara prvo kolo u Kanadi, a već za dva dana odmjeriće snage sa Karolinom Pliškovom, što bi mogla da bude prava teniska poslastica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti