Lewandowski napustio okupljanje Poljske i otputovao u Pariz

Fudbaler Bayerna

Lewandowski napustio okupljanje Poljske i otputovao u Pariz

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski napustio je okupljanje poljske reprezentacije i otišao u Pariz. No, ne radi se o nogometu, nego o tenisu.

Kapiten Poljske uživo prati finalni meč Roland Garrosa između Ige Swiatek i Cori Gauff. Swiatek, inače njegova sunarodnjakinja i prva igračica svijeta, veliki je favorit u ovom meču koji je počeo u 15 sati na Philippe-Chatrieru.

Selektor Poljaka Czeslaw Michniewicz je prije nekoliko dana najavio da će tijekom junskog okupljanja poljske reprezentacije igračima dati slobodnu subotu. Robert Lewandowski odlučio je iskoristiti priliku i odletjeti u Pariz. 

Poljska je u prvom kolu Lige nacija savladala Vels, a narednu utakmicu igra osmog juna u Briselu kada gostuje Belgiji koja je sinoć razbijena od Holandije s 1:4.

Nakon toga slijedi gostovanje Holandiji u Varšavi 11. juna, te domaći meč s Belgijom u Varšavi tri dana kasnije.

Top Komentari

Halland
Coco Gauff a ne Cori Gauff al dobro klasik
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti