Incident u Melburnu, Tsonga vrištao: Dovedite ga ovdje da ga razbijem

Na meču Tsonge i Kyrgiosa

Incident u Melburnu, Tsonga vrištao: Dovedite ga ovdje da ga razbijem

E. Škorić

Francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga završio je nastup na Australian Openu pošto ga je danas u trećem kolu pobijedio Nick Kyrgios.

Australac je slavio u jednom kvalitetnom meču, kojeg su obilježili i kraći incidenti. Tsongu je užasno nervirao neko na tribini, pa je krako zavapio sudiji:

"Ma samo neka siđe dole, dovedite ga ovdje da ga razbijem. Pa on mi sve vrijeme nešto dobacuje", vikao je Tsonga.

Nakon što ga je sudija upozorio, Tsonga je nastavio meč, a Francuz je kasnije otkrio kako ga je taj trenutak izbacio iz takta i nije mogao da igra. Razumljivo, publika u Melburnu bila je na strani svog tenisera, Kyrgiosa.

A kako je Kyrgios ovo doživio?

"Tsonga je bio momak kojeg sam gledao kao dijete, a 2008. godine sam išao na treninge s novom loptom na koju sam dobio njegov potpis. Sada kada sam ga pobijedio, snovi su počeli da se ostvaruju", kazao je Kyrgios.

Sedamnaesti igrač svijeta je sa 7:6, 4:6, 7:6, 7:6 savladao Tsongu, a u narednoj rundi ga čeka Grigor Dimitrov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi