Isner osvojio prvi Masters u karijeri

Pobijedio Zvereva u finalu Miamija

Isner osvojio prvi Masters u karijeri

Američki teniser John Isner osvojio je danas svoj prvi Masters u karijeri jer je u finalu Miamija porazio Nijemca Alexandera Zvereva sa 2:1 u setovima u sjajnom meču.

U prvom setu ovog meča bilo je mnogo brejk lopti, ali nijedan igrač nije uspio da napravi brejk, pa se otišlo u taj brejk. Tamo se bolje snašao Zverev koji je slavio sa 7:4 i poveo 1:0.

U drugom periodu igre Isner je zaigrao nešto bolje i uspio je da napravi brejk pred kraj kraj seta te je poravnao na 1:1 jer je set dobio sa 6:4. Velika borba je viđena u odlučujućem setu gdje su gledatelji svjedočili brojnim brejk loptama, ali jedini brejk je napravljen u devetom gejmu i to od strane Amerikanca koji je i u ovom setu slavio sa 6:4 za titulu šampiona.

Inače, ovo je Isneru ukupno 14. titula u karijeri i prvi Masters samo dvije sedmice prije 33. rođendana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi