Zverev lagano do finala Mastersa u Miamiju

Bolji od Carrena-Buste

Zverev lagano do finala Mastersa u Miamiju

Endin Čaušević

Njemački teniser Alexander Zverev izborio je plasman u finale ATP Mastersa koji se igra u Mijamiju.

Zverev je sinoć u polifnalu lakše od očekivanog savladao Pabla Carrena-Bustu sa 2:0 u setovima. Njemački teniser je prvi set dibo nakon tie-breaka sa 7:6(7:4) i očekivalo da će u drugom setu Španac pružiti i veći otpor.

Međutim, Carreno-Busta nije uspio u nastavku meča da zadrži isti ritam i bilo je jasno da se mnogo potrošio u prvom setu. Zverev je rutinski uspio da dobije i drugi set sa 6:2 i tako se plasira u finale.

Zverev će u finalu Mastersa u Miamiju igrati protiv Johna Isnera. Američki teniser je do finala došao preko Juana-Martina De Potra kojeg je uspio dobiti sa 2:0 u polufinalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi