Isprobao "prljavi" potez Kyrgiosa, dobio poen i odmah se izvinio

Sve više igrača je počelo "kopirati" Australca

Isprobao "prljavi" potez Kyrgiosa, dobio poen i odmah se izvinio

S. Pašalić

Dominic Thiem je danas bez većih problema prošao u četvrtfinale ATP turnira u Hamburgu.

Četvrti igrač svijeta je bio bolji od Martona Fucsovicsa sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1.

Ipak, meč je obilježio potez Fucsovicsa pri rezultatu 7:5, 1:0 i 40:0. Naime, Mađar je odlučio je da isproba potez Nicka Kyrgiosa servisom ispod ruke.

Dobio je poen, ali se odmah izvinio Thiemu. Nick Kyrgios je prvi koji je počeo koristiti ove udarce na svojim mečevima, a mnogi igrači su počeli da ga slijede.

Međutim, mnogi smatraju da je ovo jedan od "najprljavijih" poteza koji se pojavio iako je regularan s obzirom da ne postoji niti jedno pravilo koje brani ovakav servis.

Top Komentari

eye of the tiger
Samo neznalica ce reci da je ovo prljav potez.U cemu jr problem da ovo uradi, pa ne mora svaki servis biti 230 km na sat.Po vama bi i drop shot bio prljav potez.Drzite se vi zute stampe i starleta.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi