Nadal nakon 12. titule: Dominic, ako postoji neko od koga bih volio izgubiti, onda si to ti

Gospodska izjava nakon meča

Nadal nakon 12. titule: Dominic, ako postoji neko od koga bih volio izgubiti, onda si to ti

Španski teniser Rafael Nadal danas je osvojio 12. titulu na Roland Garrosu.

On je u velikom finalu porazio Austrijanca Dominica Thiema sa 3:1 u setovima i na taj način došao do nevjerovatne brojke od 12. osvojenih titula u Parizu.

Nakon meča bio je naravno veoma sretan.

"Dominic, izvini. Ti se jedan od najboljih primjera na Tpuru. Vrijedno radiš, uvijek imaš osmijeh na licu, dobra si osoba... Hvala ti što si inspiracija za mene i za brojne klince širom svijeta. Ako bih želio od nekoga da izgubim, onda bi to bilo od tebe", rekao je Nadal u veoma gospodskoj izjavi nakon pobjede.

Inače, Španac je slavio sa 6:3, 5:7, 6:1 i 6:1, a ovo mu je bila ukupno 18. Grand Slam titula u karijeri čime se približio Rogeru Federeru na samo minus dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi