Nebo je plavo, trava je zelena, Rafael Nadal je šampion Roland Garrosa

Po 12. put u karijeri

Nebo je plavo, trava je zelena, Rafael Nadal je šampion Roland Garrosa

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je svoj 12. Roland Garros i to nakon što je u finalu pobijedio Austrijanca Dominica Thiema sa 3:1 u setovima. 

Prije početka turnira smatralo da će Nadalu najveća prijetnja za titulu biti Novak Đoković, ali obzirom da je Srbijanac ispao u polufinalu upravo od Thiema, dobili smo isto finale kao prošle godine sa istim ishodom.

Ruku na srce, treba reći da je Thiem odigrao mnogo bolje finale nego prije 12 mjeseci, ali na kraju ipak nije uspio da iznenadi Nadala iako se u jednom trenutku učinilo da bi to mogao učiniti.

Nadal je osvojio prvi set sa 6:3 iako je imao brejk zaostatka u jednom trenutku. Ipak, uspio je da preokrene rezultat i da povede 1:0 u setovima.

U drugom setu nije bilo mnogo uzbuđenja sve do dvanaestog gema kada Thiem pravi brejk i automatski osvaja set sa 7:5.

Tada se činilo da ćemo gledati fantastično finale, ali Nadal je potom pokazao da u njegovom rezervoaru ima još mnogo goriva te prostora da prebaci u još veću brzinu.

Španac je u preostala dva seta bukvalno samljeo Austrijanca i slavio dva putra sa po 6:1 te došao do rekordne 12. titule na Roland Garrosu.

Inače, ovo je bila ukupno 18. Grand Slam titula za Nadala čime se udaljio od Novaka Đokovića koji ima 15 i približio Rogeru Federeru koji ima 20 trofeja. S druge strane, Thiem još uvijek čeka na svoju prvu titulu.

Finale Roland Garrosa:

Nadal - Thiem 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi