Ivanišević: Nadal je moj favorit ako prođe prvu sedmicu

Hrvat izabrao svoje favorite na Wimbledonu

Ivanišević: Nadal je moj favorit ako prođe prvu sedmicu

D. Rakanović

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević prognozirao je pobjednika Wimbledona. 

U prvi plan Ivanišević je stavio svog sunarodnjaka Marina Čilića, kojem je nekada bio i trener. 

“Čilić igra dobro na travi, ali niko o njemu uopšte ne priča. Ima igru i samo je stvar mentaliteta kako će se nositi s pritiskom. Ako će nastaviti igrati agresivno, na jedini način kako može igrati, onda može biti jako opasan ovdje”, rekao je Ivanišević, prenosi Metro.

Ivanišević smatra da je prvi reket svijeta Andy Murray tek četvrti favorit za titulu. 

“U ovom trenutku Murray je moj četvrti favorit. Izgubio je samopouzdanje i ne udara lopticu dovoljno dobro. Ovo govorim prema trenutnoj formi i načinu kako sada igraju, ali tko zna što se još može dogoditi? Prošle godine Murray je reternirao bolje, stavljao je sve pod pritisak i bio je agresivan. Danas je malo odsutan, a igrači vjeruju da ga mogu pobijediti. To je najgora stvar koja vam se može dogoditi. Više nije nedodirljiv”, rekao je Ivanišević. 

Hrvat je Đokovića zbog problema koje i dalje ne može riješiti stavio na peto mjesto. 

“Stavimo ga na peto mjesto favorita. Ne igra onako kako je igrao prije pa moramo vidjeti u kakvoj će formi biti…”, poručio je Ivanišević. 

Za Ivaniševića je najbolji izbor Rafael Nadal ukoliko uđe u drugu sedmicu. 

“On je mentalno vrlo jak i u ovom trenutku najbolji teniser. Ovisiće o žrijebu, odabrao bih Nadala ako prođe prvu sedmicu", rekao je Ivanišević.

Zanimljivo da Ivanišević ni u jednom momentu nije spomenuo Švicarca Rogera Federera.

Treći Grand Slam sezone u Wimbledonu počinje 2. jula. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi