Izjava mladog 16-godišnjeg Rafaela Nadala o najdražoj podlozi je danas hit
Nadal je više preferirao tvrdu i travnatu podlogu prije šljake

Španac je tada drugačije razmišljao

Izjava mladog 16-godišnjeg Rafaela Nadala o najdražoj podlozi je danas hit

S. Pašalić

Rafael Nadal je u nedjelju u finalu Roland Garrosa savladao Dominica Thiema sa 3:1 u setovima.

Kralju šljake je ovo bio 12-ti put da osvaja ovaj Grand Slam turnir. Nadal je na ostalim podlogama osvojio ukupno šest naslova, što je još jedan dokaz da mu šljaka ipak najviše odgovara.

Međutim, to nije bilo u njegovima planovima dok je bio tinejdžer. Naime, Nadalov intervju koji je dao kada je imao 16 godina postao je hit na internetu nakon što je dao zanimljivu izjavu.

"Istina je da preferiram više terene sa travom i tvrdom podlogom, nego one sa šljakom. Ali volim igrati i na šljaci", rekao je tada Nadal.

On je također dodao da mu je najveći san da osvoji Wimbledon, a taj san mu se i ostvario s obzirom da je 2008. i 2010. godine osvajao ovaj turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi