Becker: Danas je novac sve u svijetu tenisa

Slavni teniser imao je zanimljivo izlaganje

Becker: Danas je novac sve u svijetu tenisa

E. Dindić

Legendarni Boris Becker smatra kako današnji teniseri, koji krenu da se bave ovim sportom imaju samo jedan cilj da postanu bogati. 

U nedjelju je Rafael Nadal osvojio 18. Grand Slam pa je došao do 109.564.7378 zarađenih dolara od nagrada sa turnira.

Slavni teniser dodao je da je novac preuzeo ovaj sport, te da se samo na njega misli. "

Na juniorskim turnirima sve se vrti oko novca. Ako imate 15 ili 16 godina i među najboljima ste na svijetu, brzo ćete dobiti ugovor sa nekim od vodećih proizvođača sportske opreme. U moje vrijeme, novac nam nije bio briga, željeli smo da igramo kako bismo pobjeđivali. Sada mladi teniseri žele da pobjeđuju kako bi se obogatili. Ponavljam, kada sam ja igrao željeli smo da osvajamo bodove, budemo bolje rangirani, novac nije pravio razliku". rekao je Becker.

Promo

Top Komentari

struja
Pa i tebi je bio dok ga nisi spickal,bravo!
3 0
eye of the tiger
Posao je posao I uvijek je zarada bitna pa sto ne i u sportu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi