Janko Tipsarević se iznenada odlučio povući iz tenisa

Najavio kraj karijere

Janko Tipsarević se iznenada odlučio povući iz tenisa

E. Škorić

Ponajbolji teniser kojeg je Srbija ikada imala, Janko Tipsarević, donio je odluku da se povuče iz tenisa na kraju sezone.

On je na svom zvaničnom profilu na Facebooku objavio da mu je ovo posljednja sezona, a obrazložio je i zbog čega odlazi.

''Bilo je to sjajnih 16 godina. Nakon duge potrage za duševnim mirom, razmišljajući šta mi je važno u ovoj fazi života i šta me čini sretnim, odlučio sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Neću da napišem govor koji će slomiti srca (još uvijek ne), pošto ćete svi plakati... pošto mi je ostalo još nekoliko turnira. Osim US Opena koji je na programu sljedeće nedelje i nekoliko ATP turnira, moje posljednje takmičenje biće Dejvis kup u Madridu. Narednih godina moj glavni fokus biće porodica, moja teniska akademija i predavanje u inostartnavu nekoliko nedjelja godišnje. Hvala svima na podršci,'' napisao je Janko.

Osvojio je četiri ATP naslova u karijeri te jedan u konkurenciji parova. Također je osvojio i 15 challengera, tri futuresa i Australian Open za juniore 2001. godine. Sa Srbijom je 2010. godine osvojio Davis Cup.

Najbolji rang u karijeri mu je bilo osmo mjesto na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije