"Jedini sam koji ima pozitivan skor sa Đokovićem"

Ipak postoji neko

"Jedini sam koji ima pozitivan skor sa Đokovićem"

S. Grebović

Srđan Đoković, otac prvog reketa svijeta Novaka Đokovića, dao je zanimljivu izjavu za Eurosport.

Novak Đoković se može pohvaliti pozitivnim skorom protiv svoja dva najveća rivala. Federera u međusobnom skoru vodi sa 27-23, a Nadala 29-26 što je za svaku pohvalu.

Međutim, ipak postoji osoba koja je bolja od njega u ogledima, a to je ni manje ni više nego njegov vlastiti otac.

"Pobjeđivao sam ga dok nije napunio 11 godina. Onda je Novak postao predobar pa sam odlučio kao je vrijeme da prestanem igrati s njim", kroz smijeh se prisjeća Srđan i dodaje:

"Tenis i dalje redovno igram. Pobjeđujem neke svoje vršnjake. Prije neki dan sam jednog pobijedio 9-0. Čovjek je inače predsjednik jednog Sportskog saveza u Beogradu i mislio je da zna igrati bolje od mene".

Novak je inače epizodu na US Openu počeo uvjerljivo slavivši u prvom kolu protiv Džumhura sa 3:0. Zatim je pao Edmund 3:1, a u narednom će snage odmjeriti sa Nijemcom Struffom.

Top Komentari

Maximilian
Marat Safin
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi