Video koji sramoti tenis otkriva najtežu i najtužniju stranu: "Iza vrata je još gore"

Jelena Dokić se opet oglasila

Video koji sramoti tenis otkriva najtežu i najtužniju stranu: "Iza vrata je još gore"

Edmir Škorić

Nakon što je video zlostavljanja mlade teniserke od strane njenog oca postao viralan, bivša teniserka Jelena Dokić je ponovo i po ko zna koji put progovorila šta se njoj događalo s njenim ocem.

Svijet tenisa bio je šokiran kada se snimak pojavio i još uvijek se raspravlja o istom, a na njemu je vidljiv otac kineskog porijekla koji zadaje brutalne udarce svojoj kćerki, mladoj teniserki. Možda su to bili "savjeti", ali definitivno su svi zaprepašteni na koji način je to činio.

Povodom toga, bivša igračica Jelena Dokić je u intervjuu za australski kanal Channel 9 iskrena o nečemu što je doživjela u prošlosti.

Igračica se prisjetila da je nešto slično doživjela sa svojim ocem: "Bilo mi je odvratno vidjeti ga, a još više nakon što sam to prošla. Zapravo, udarali su me dok nisam pala u nesvijest sedmicu dana prije US Opena kada sam imala samo 16 godinam, a nisam bila jedina. Nažalost, ono što se događa iza zatvorenih vrata još je gore", poručila je Jelena.

"Navodno je otac i trener ove 14-godišnjakinje već udario nekoga u teniskoj akademiji prije nekoliko sedmica. A sada ovako udara svoju kćer. I pitam se: Zašto se to događa? Već je izbačen iz par klubova, ali može biti u drugima i ići na turnire jer je sustav pokvaren. Ako je već to napravio i dobio je zabranu u klubu ili akademiji, ne bi trebao moći pristupiti teniskim mečevima i bilo kojim krugovima", dodala je.

Oglasi

Između ostalog je Dokićka ranije otkrila kako je zbog oca Damira, koji joj je ujedno bio i trener, željela da izvrši samoubistvo.

"Prošla sam kroz pakao, ali nisam imala izbora. Bilo je ili da odustanem ili da se borim kroz to. U jednom momentu, htjela sam da se ubijem. Malo mi je falilo. U životu sam uvijek bila kao na teniskom terenu i uvijek sam mislila da ću naći rješenje. I uvijek sam uspijevala. Borila sam se za to da imam bolje sutra. Vjerujte mi, igrala sam tenis još 10 godina i borila sam se sa depresijom, a da sam imala adekvatnu podršku, bila bih još duže u tenisu", rekla je Jelena Dokić.

Ona je u karijeri osvojila šest titula, a 2002. godine je zabilježila najbolji plasman, kada je bila četvrta na WTA listi. Najbolji rezultat joj je polufinale Wimbledona 2000. godine.

Jelena je australska teniserka srpskog porijekla i prošla je zaista sve i svašta u životu. Bila je u velikoj depresiji, imala 120 kilograma, par puta razmišljala o najgorem, no danas je ipak potpuno druga osoba, mada konstantno podsjeća na ono što je prošla kako ne bi palo u zaborav.

Doduše, kilograme često i vrati, ali čini se da je sve manje negativnih misli i da je sve pozitivnija i sretnija unatoč toj gadljivoj i teškoj prošlosti s kojom se morala nositi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi