"Kada sam osvojio US Open, napio sam se i ničega se ne sjećam"

Marat Safin se prisjetio

"Kada sam osvojio US Open, napio sam se i ničega se ne sjećam"

Nekadašnji ruski teniser i svjetski broj 1 Marat Safin prisjetio se vremena kada je bio mlad i lud. 

Za Safina se početkom ovog stoljeća mislilo da bi mogao biti jedan od najboljih tenisera u historiji jer je sa samo 20 godina osvojio US Open. Ipak, nedisciplinovani način života, nervoza na terenu i teška konkurencija uticali su na to da je Safin do kraja karijere osvojio još 'samo' jedan Grand Slam.

On se danas, 18 godina nakon osvajanja US Opena, prisjetio kako je proslavio taj ogromni uspjeh.

"Moj najbolji izlazak? Bilo je to nakon što sam osvojio US Open 2000. godine! Bio sam mlad, otišao sam u jedan ogroman klub u New Yorku, sjeo sam odmah pored Lennyja Kravitza. Ne sjećam se ničega od te noći, ali momci iz mog tima su mi rekli da je bilo sjajno. Kada imate 20 godina i pijete, osjećate se kao heroj. Spavao sam sat vremena i kasnije sam imao nekoliko intervjua. Mučio sam se čitav dan, kasnije je bilo dobro", rekao je Safin.

Podsjetimo, Rus je pet godina nakon toga osvojio Australian Open, a tokom karjere igrao je polufinala na Roland Garrosu i na Wimbledonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti