Karlović i Zverev u drugom kolu, Nishikori se spasio sramote u Melburnu

Čak četiri meča završena predajom protivnika

Karlović i Zverev u drugom kolu, Nishikori se spasio sramote u Melburnu

E. Čaušević

Prvo kolo Australian Opena počelo je jučer u Melburnu, a jutros je odigrano nekoliko veoma zanimljivih mečeva.

Plasman u drugu rundu ostvario je hrvatski teniser Ivo Karlović koji je sa 3:1 bio bolji od Huberta Hurkacza. Zanimljivo da su svi setovi završeni nakon tie-breaka gdje je Karlović postao pravi majstor. U prvom setu slavio je poljski teniser, no onda je Karlović došao do poreokreta i pobjede.

Pobjedu je ostvario i Alexander Zverev koji je bez većih problema sa 3:0 u setovima "pomeo" Aljaza Bedenea. Zverev je do pobjede došao po setovima sa 5:4, 6:1, 6:4 i tako osigurao sebi mjesto u drugom krugu.

Tamo će i Kei Nishikori koji se propisno namučio protiv Kamila Majchrzaka. U sezovima je bilo 2:2 i činilo se da bi mogli vidjeti veliku senzaciju, no onda je poljski teniser zbog povrede predao meč u petom setu kod rezultata 3:0 za japanskog tenisera.

Zanimljivo da smo na još tri meča pobjednike dobili nakon što su im protivnici predali meč zbog povrede. Ipak, navijači u Melburnu čekaju da na teren izađe Novak Đoković koji od 9 sati igra protiv Krugera, a kasnije nas očekuje i okršaj domaćeg tenisera Kyrgiosa protiv Raonića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi