Legendarna teniserka se prvi put oprostila još 2003. godine, no tek danas je rekla zbogom

Kim Clijsters odlučila

Legendarna teniserka se prvi put oprostila još 2003. godine, no tek danas je rekla zbogom

Edmir Škorić

Po treći put je belgijska teniserka Kim Clijsters donijela odluku da se oprosti od tenisa.

Tridesetosmogodišnja Clijsters dva se puta ranije opraštala, no vraćal tenisu, ali sada je konačno odlučila da se posveti porodici i svom privatnom životu.

Prvi put je takvu odluku donijela 2003., zatim 2012. godine, da bi evo i deceniju kasnije ponovo odlučila da se umirovi.

“Nemam pojma. Još uvijek volim udarati lopticu.Uz moj raspored tri-četiri dana treninga bila su dovoljna da držim tempo pod kontrolom, ali sigurno nije bilo dovoljno za igranje turnira. Da sam odlučila igrati u Australiji, trebalo bi mi 3-4 sedmice tenisa. To više nije moguće u ovoj fazi našeg porodičnog života", kazala je Belgijka.

S 23 godine prvi put je htjela da završi karijeru, na kraju je to učinila s 38. Prvi put je to htjela napraviti zbog bolesnog oca, ali se vratila dvije godine kasnije i osvojila US Open. Potom je sljedeće godine odbranila trofej i još osvojila Australian Open.

Zbog djece je donijela odluku 2012. da se povuče, ali sedam godina kasnije opet se aktivirala. Zbog pandemije covid-19 odigrala je sada samo pet mečeva, a posljednji joj je bio u Indian Wellsu prošl egodine kada je izgubila od Katerine Siniakove.

U karijeri je osvojila četiri Grand Slam titule i ukupno ima 41 titulu. Osvajala je US Open 2005., 2009. i 2010. te Australian Open 2011. godine.

Ima dva Grand Slam naslova i titulu u parovima, gdje je osvojila Roland Garros i Wimbledon 2003. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi