Kližan radio ono što niko drugi nije u historiji tenisa kako bi omeo rivala i na kraju je uspio

Iskustvo je na njegovoj strani

Kližan radio ono što niko drugi nije u historiji tenisa kako bi omeo rivala i na kraju je uspio

Edmir Škorić

Slovački teniser Martin Kližan itekako ima iskustva, a to je na svojoj koži osjetio mladi Kazahstanac Timofey Skatov.

Skatov ima 21 godinu, deset manje od Kližana i ako ih išta razlikuje, onda je to iskustvo.

Igrali su taj-brejk na meču i Kližan je vodio 6:5, a svog mladog rivala izluđivao je tako što ga je - provocirao. Prilikom servisa Skatova, Kližan bi stao na sredinu terena, ostavljajući kompletnu svoju stranu praznom.

I što je najgore, uspijevao je. Skatova je to i nerviralo i zbunjivalo, na kraju je izgubio meč. Slovak je slavio sa 6:4, 4:6, 7:6 i prošao dalje na Challengeru u Nursoultanu.

Nakon svega, Kližan je prišao mladom kolegi da mu da nekoliko savjeta, te mu je kazao da ne smije ovako da igra i da se uvijek brani već da napada i da traži način da osvoji poen.

Skatov se zahvalio na savjetima, no zaista je bio frustriran potezima Kližana...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti