Kontroverzna izjava Kvitove: Ženski trener ne dolazi u obzir

Podigla veliku prašinu

Kontroverzna izjava Kvitove: Ženski trener ne dolazi u obzir

Poznata češka teniserka Petra Kvitova (29) podigla je veliku prašinu izjavom da želi da je samo muškarci treniraju.

Kvitova, koju inače trenutno trenira Jiri Vanek, objasnila je zašto želi da je treniraju samo muškarci.

"Češki mentalitet je jedinstven, baš kao i jezik. Svi mi govorimo engleski, ali sa trenerom je nekada teško razumjeti drugi jezik. Zadovoljna sam Česima, uvijek je bilo tako. Kada je riječ o tome da me žena trenira, to nikada nije dolazilo u obzir. Mislim da mi ne bi bilo prijatno. Imam dvojicu starije braće, tako da mi je to prirodno, a i generalno više poštujem muškarce od žena", kazala je Čehinja koja će ovom izjavom sigurno dignuti dosta prašine.

Inače, najveći uspjesi u njenoj karijeri su dva Wimbledona. Svojevremeno je bila druga na svijetu, a ima 27 osvojenih titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije