Korona na US Openu: Paire pozitivan, Francuzi u samoizolaciji

Veliki problemi za organizatore

Korona na US Openu: Paire pozitivan, Francuzi u samoizolaciji

Adnan Beganović
Teme:

Dan uoči početka US Opena organizatori ovog Grand Slama suočavaju se sa velikim problemima.

Naime, danas je francuskom teniseru Benoitu Pairu potvđeno prisustvo korona virusa u organizmu tako da neće igrati na US Openu.

Francuski teniser je poslan u izolaciju, a zanimljivo da je igrao i na posljednjem turniru iz Masters Serije i to protiv Borne Ćorića te da je taj meč predao zbog bolova u stomaku.

No, to nije jedina loša vijest za ljubitelje tenisa i organizatore US Opena. Naime, zbog bliskog kontakta sa Pairom u samoizolaciju su poslani i njegovi sunarodnjaci Richard Gasquet , Adrian Mannarino, Gregoire Barrere i Edouard Roger-Vasselin.

Za njih se još ne zna da li će igrati na US Openu, a o tome će odluku donijeti zdravstvene službe New Yorka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi