US Open objavio listu učesnika, Đoković predvodi bogat popis igrača

Ipak,će biti zanimljivo

US Open objavio listu učesnika, Đoković predvodi bogat popis igrača

Ovogodišnji US Open će ipak biti daleko zanimljiviji nego što smo mislili, a to potvrđuje lista učesnika koja je objavljena prije sat vremena od strane organizatora. 

Na US Openu će se pojaviti Novak Đoković koji će predvoditi listu najpoznatijih tenisera, a osim njega tu će iz samog svjetskog vrha biti Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Matteo Berrattini, David Goffin i Marin Čilić.

Podsjetimo, u toku dana Rafael Nadal je objavio kako njega neće biti u New Yorku ove godine zbog straha od zaraze koronavirusom.

Osim njega, na turniru zbog povrede neće učestvovati ni višestruki šampion Roger Federer. Bit će to prvi put poslije više od 20 godina da ni jednog ni drugog nećemo gledati na jednom Grand Slam turniru.

Kod teniserki nećemo gledati prvu na svijetu Ashleigh Barty, dok će učestvovati brojna poznata imena poput Simone Halep, Serene Williams, Naomi Osake, aktuelne šampionske Biance Andreescu ili prvakinje Australian Opena Sofije Kenin.

Inače, US Open počinje 31. augusta i završava se 13. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti