Nadal bez milosti prema Carrena-Busti, prošao i Thiem

Ubjedljiv trijumf

Nadal bez milosti prema Carrena-Busti, prošao i Thiem

A. Čaušević

Rafael Nadal je protiv Pabla Carrena-Buste ostvario rutinski trijumf i plasirao se u četvrto kolo Australian Opena. Bilo je 3:0 u setovima. 

Nadal je prvi set dobio za tačno pola sata igre. Napravio je dva breaka te slavio sa 6:1. Njegov sunarodnjak mu nije pružio dostojan otpor ni u drugom setu kada Rafa ponovo pravi dva breaka za 6:2.

Treći set je trajao najduže, ali veće neizvjesnosti nije bilo. Nadal je napravio jedan break i to u petom gameu, dok je bio siguran na svoje servise za 6:4.

U narednu rundu se plasirao i Dominic Thiem. Peti nositelj je pobijedio Zaylora Fritza sa 3:1 u setovima. Siguran je bio i Gael Monfils. Francuz je sa ubjedljivih 3:0 bio bolji od Ernesta Gulbisa.

Simona Halep je odigrala još jedan dobar meč savladavši Yuliju Putintesvu sa ubjedljivih 2:0 (6:1; 6:4). Svoju bajku nastavlja i da lje Anett Kontaveit. Estonka je nadigrala Belindu Benčić sa 6:0 i 6:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi