Novak se vratio u stilu

Rutinska pobjeda protiv 5. tenisera svijeta

Novak se vratio u stilu

Danas se na teniski teren vratio Novak Đoković i slavio veoma sigurnu pobjedu protiv Austrijanca Dominica Thiema sa 6:1 i 6:4 nakon svega 63 minute tenisa. 

Novak nije igrao skoro 200 dana zbog problema sa povredom lakta, a trebao se vratiti na egzibicionom turniru u Abu Dhaniju. Ipak, ni tu, a ni kasnije u Dohi nije igrao zbog novih problema sa laktom, ali se ipak vratio i to na egzibicionom turniru u Kooyongu (Australija) gdje je očitao lekciju 5. teniseru svijeta Dominicu Thiemu.

Nekadašnji broj 1. je sjajno otvorio meč i brzo je napravio brejk, a potom i još jedan pa je prvi set osvojio rezultatom 6:1. Imao je Đoković malo većih problema u drugom setu, ali nije se to osjetilo na rezultatu jer je ponovo slavio, a ovog puta je bilo 6:4.

Novak je danas zaista djelovao impresivno i na njegovoj igri se nije osjetilo da je pauzirao oko šest mjeseci. Iako je u pitanju egzibicioni turnir ovaj meč svakako daje nadu navijačima Đokovića da bi Novak mogao odigrati veoma dobar Australian Open.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi