Kraj za velikog Federera: Thiem u četvrtfinalu Rima
Foto: EPA

Poraz Federera

Kraj za velikog Federera: Thiem u četvrtfinalu Rima

Midhat Šljivak

Austrijski teniser Dominic Thiem pobijedio je na ATP turniru u Rimu Rogera Federera, te se plasirao u četvrtfinale. Austrijanac je slavio s 2:0, po setovima 7:6 i 6:4.

Sjajan meč su nam ponudila ova dva vrhunska tenisera, a na kraju je Thiem došao do jedne od najvećih pobjeda u karijeri.

Počelo je dobro za Fedexa. Napravio je break u petom gemu, ali je zatim sjajni Thiem uzvratio i do kraja prvog seta se igrali servis za servis.

Prvi set je otišao u tie-break gdje je Austrijanac odigrao sjajno, te je poveo s 1:0.

Drugi set donosi potpunu dominaciju Thiema. Napravio je break u petom gemu, imao je potpunu kontrolu nad ovim duelom i na kraju je stigao do velike pobjede.

ATP Rim, osmina finala:

Thiem - Federer 2:0 (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi