Kuznjecova preživjela četiri meč-lopte i došla do titule u Washingtonu

Donna Vekić nije uspjela

Kuznjecova preživjela četiri meč-lopte i došla do titule u Washingtonu

Edmir Škorić

Hrvatska teniserka Donna Vekić sinoć je poražena od Svetlane Kuznjecove u finalu WTA turnira u Washingtonu.

Donna je imala sjajne nastupe na američkom tlu, no u finalu je ipak 44. teniserka svijeta poražena od iskusnij Ruskinje.

Hrvatica je prvi set dobila sa 6:4, imala je dvije meč lopte pri vodstvu 5:4 i na servis Kuznjecove, ali ova se spasila, a onda drama u taj-brejku.

Vekić je imala opet dvije meč-lopte, no Kuznjecova je uspjela da preživi i da izjednači u setovima, a taj set kao da je u konačnici i donio pobjednicu.

Donna je pala, Kuznjecova dobila krila, pa povela 5:0 i na kraju odlučujući, treći set dobila sa 6:2. Ovo je bio treći međusobni duel njih dvije i druga pobjeda Kuznjecove,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi