Kyrgios i Ćilić u osmini finala Australian Opena

Sigurne pobjede

Kyrgios i Ćilić u osmini finala Australian Opena

Australan Nick Kyrgios i Hrvat Marin Ćilić plasirali su se u osminu finala Australian Opena nakon što su slavili protiv Jo-Wilfried Tsonge i Ryana Harrisona.

Kyrgios je imao veoma težak zadatak već u 3. kolu jer je igrao protiv Tsonge, ali na kraju je u veoma neizvjesnom meču uspio da ostvari pobjedu u četiri seta.

On je svaki set dobio u taj brejku, dok je njegov rival slavio u drugom setu i to rezultatom 6:4. Meč je trajao čak tri sata i 21 minut. Kyrgios će u osmini finala igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Dalje ide i Marin Ćilić koji je danas slavio protiv Amerikanca Harrisona sa 3:0 u setovima. Iako to rezultat ne govori, Marin nije imao baš tako lagan zadatak jer je meč trajao čak dva sata i 32 minute i odigrana su dva taj brejka. Ipak, Ćilić je na kraju prošao dalje i u osmini finala će igrati protiv Španca Carreno-Buste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti