Lajović napravio iznenađenje i eliminisao Dimitrova

Teniser iz Srbije ide u četvrtfinale

Lajović napravio iznenađenje i eliminisao Dimitrova

Srbijanski teniser Dušan Lajović priredio je iznenađenje u osmini finala ATP turnira u Pekingu savladavši Grigora Dimitrova sa 2:1.

U duelu 55. i 8. tenisera svijeta, slabije rangirani igrač je za jedan sat i 53 minuta igre došao do važne pobjede i obezbijedio plasman u četvrtfinale, gdje će igrati protiv boljeg iz duela Edmund - Berrettini.

Lajović je u prvom setu slavio sa 6:4, da bi potom u drugom Dimitrov trijumfovao rezultatom 6:2.

U odlučujućem, trećem setu, Lajović je slavio sa 6:4 a ključni trenutak se desio u devetom gemu kada je, pri rezultatu 4:4, srbijanski teniser napravio brejk. U narednom gemu je iskoristio prvu meč loptu, te dovršio posao protiv favorizovanog Bugarina.

Grigor Dimitrov je bio treći nosilac turnira u Pekingu, pa sigurno nije računao na eliminaciju već u osmini finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi