Wawrinka preslušao Dimitrova, Isner u drugom kolu protiv Jarryja

US Open, 1. kolo

Wawrinka preslušao Dimitrova, Isner u drugom kolu protiv Jarryja

Stan Wawrinka je zahvaljujući "wild cardu" upao u glavni žrijeb US Opena i u prvom kolu dominantno slavio protiv osmog igrača svijeta Grigora Dimitrova sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:5.

Wawrinka je prvi set u svoju korist riješio dosta lagano zahvaljujući brejku u osmo gemu, da bi u drugom setu presudan bio sami start istog. Švicarac je već u prvom gemu oduzeo servis Bugarinu, potvrdio brejk, a zatim u trećem gemu napravio još jedan što se pokazalo dovoljnim za 2:0 u setovima.

Treći set je donio nešto jači otpor Dimitrova koji uspijeva u osmom gemu napraviti brejk i povesti sa 5:3, ali Wawrinka odmah u sljedećem gemu uzvraća istom mjerom, a ubrzo pravi i brejk za 6:5. Kako je odbranio svoj servis u 12. gemu, Wawrinka je na kraju slavio pobjedu.

U drugom kolu će Wawrinka odmjeriti snage sa Humbertom koji je u sa 3:0 savladao Altamirana.

Dosta laganu pobjedu u prvom kolu je upisao i John Isner koji je sa 3:0, po setovima 7:6, 6:3 i 6:4, savladao Bradleyja Klahna. Isner će u drugo kolu odmjeriti snage sa Nicolasom Jarryjem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi