L'Equipe karikaturom o zaraženom Novaku podijelio javnost: Neki su zgroženi, drugima smiješno

L'Equipe karikaturom o zaraženom Novaku podijelio javnost: Neki su zgroženi, drugima smiješno

E. Škorić

I dok jedni smatraju karikaturu dobrom šalom, drugi osuđuju potez francuskog uglednog sportskog lista.

Novak Đoković je ovih dana u centru pažnje zbog organizovanih turnira u Beogradu i Zadru. Upravo u Hrvatskoj je stigla vijest da je Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom, a danas je saopšteno da je pozitivan na Covid-19 i sam Đoković, kao i njegova supruga Jelena.

Izazvali su opštu paniku u regionu s obzirom da su provodili vrijeme s raznim ljudima na nekoliko lokcija u Beogradu i Zadru. Zbog svega su svjetski mediji "razapeli" Đokovića, dobio je kritike svojih kolega iz teniskog miljea, a sada se s njim našalio i L'Equipe.

“Izgubljena loptica” je naslov na naslovnoj strani magazina L'Equipe, ali u tekstu je karikatura Đokovića u odjeći 'dvorske lude' i to sa detaljima koronavirusa na njemu.

"Ko želi zagrljaj?" piše u ilustraciji Novaka s raširenim rukama.

Podsjetimo da je otkazano finale u Zadru, a da su u međuvremenu otkazani i turnir u Banjaluci i potencijali egzibicioni meč Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije