Loš početak godine: Džumhur poražen u kvalifikacijama ATP turnira u Dohi

Popyrin slavio nakon preokreta

Loš početak godine: Džumhur poražen u kvalifikacijama ATP turnira u Dohi

E. Čaušević

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je danas u kvalifikacijama ATP turnira u Dohi.

Džumhur je danas igrao protiv Alexeija Popyrina i poražen je nakon preokreta s 2:1 u setovima. Bh. teniser je odlično otvorio meč i nakon 34 minute igre prvi set je dobio sa 6:4.

Činilo se da će Džumhur doći do pobjede i proći dalje, ali se to nije desilo. Popyrin je u nastavku zaigrao bolje i uspio da dođe do preokreta.

Nakon 57 minuta igre teniser iz Australije je nakon tie-breaka drugi set dobio sa 7:6 i poravnao je na 1:1.

Dosta borbe vidjeli smo u trećem setu gdje su se smjenjivali u vodstvu, a odluka je pala kod rezultata 5:5 kada je Popyrin napravio break i poveo sa 6:5. Australac je potom servirao za pobjedu, te je na kraju slavio sa 7:5.

ATP turnir Doha, kvalifikacije:

Popyrin - Džumhur 2:1 (4:6, 7:6, 7:5)

Top Komentari

mali.grof
Udarila ga plastika u glavu
4 0
ALLSTAR
***** od igrača je postao Boli me briga nek čita ovo i treba da čita Nek ide sa onom guzlatom Topalkom ona čemu sigurno još donjeti novaca
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije