Ma kakav Zverev, Džumhur je zvijer!

Kakva je ovo forma bh. tenisera?

Ma kakav Zverev, Džumhur je zvijer!

Čini se da niko ne može zaustaviti pobjednički niz Damira Džumhura. Danas je to pokušao učiniti četvrti teniser svijeta Alexander Zverev, ali ga je bh. teniser 'počistio' sa terena sa 2:0 u setovima. 

Zverev je prema kladionicama bio favorit na ovom meču, ali Džumhur je nastavio sa sjajnim partijama i bez problema je slavio i u ovom meču. 

Meč nije dobro počeo po našeg tenisera jer je izgubio svoj prvi servis, ali je veoma brzo vratio brejk i izjednačio je na 2:2. Odmah potom je napravio novi brejk i do kraja prvog seta je bio siguran na svoj servis te je set dobio sa 6:4. 

Drugi set je počeo slično kao i prvi, brejkom Zvereva. Nijemac je poveo sa 4:1, ali Džumhur se ponovo vratio te je izjednačio na 4:4. Nakon toga Zverev je dobio svoj servis gejm sa nulom pa je zatražio medicinski time out zbog problema sa člankom. 

Kada su se teniseri vratili na teren, Zverev je odmah imao tri set lopte, ali Damir je to uspio spasiti te je dobio servis gejm i izjednačio na 5:5. Odmah kasnije je napravio brejk i uzeo svoj servis gejm za pobjedu od 7:5 i plasman dalje. 

Ovo je za Damira bila nevjerovatna osma uzastopna pobjeda, a u polufinalu će igrati protiv Dolgopolova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi