Supruga Rafaela Nadala hitno prebačena u bolnicu, operacija u naredna 24 sata

Maria Francisca Perello

Supruga Rafaela Nadala hitno prebačena u bolnicu, operacija u naredna 24 sata

E. Ganibegović

Hospitalizovana je Maria Francusca Perello, supruga Rafaela Nadala.

Xisca Nadal bit će podvrgnuta operaciji na preporuku ljekara, objavili su lokalni mediji. Inače, smještena je u bolnici u Palma de Mallorci. 

Supruga Rafaela Nadala trudna je 31. sedmicu. Ljekari je drže na promatranju kako bi se izbjegle moguće komplikacije, navodi publikacija Diario de Mallorca.

Xisca Nadal mogla bi biti operisana u iduća 24 sata jer je u ključnom trenutku trudnoće, napominje navedeni izvor.

Nadal i Perello potvrdili su u junu da očekuju svoje prvo dijete, piše časopis "Hola", koji je objavio i fotografije njih dvoje.

Rafa Nadal, koji je u braku s Xiscom Perello od 2019., nalazi se u New Yorku, gdje je sudjelovao u inicijativi "Tenis igra za mir", koju je pokrenula Američka teniska asocijacija (USTA) u znak podrške Ukrajini.

Potom će Nadal (3. ATP) nastupiti na US Openu, posljednjem Grand Slam turniru u godini.

Podsjetimo, Rafael Nadal bio je pobjednik prva dva Grand Slama sezone, Australian Open i Roland Garros.

Nakon toga učestvovao je i na Wimbledonu gdje se morao povući u polufinalu zbog povrede i predati meč koji zapravo nije ni počeo.

To znači da u praksi Nadal u 2022. godini nema poraza, barem ne na terenu, na Grand Slam turnirima i na US Openu će svakako biti jedan od favorita za naslov. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi