Nadal ima puknuće na stomaku, upitan nastavak takmičenja na Wimbledonu!

Novi problemi

Nadal ima puknuće na stomaku, upitan nastavak takmičenja na Wimbledonu!

E. Ganibegović

Rafael Nadal se plasisao u polufinale Wimbledona nakon  pobjede nad Taylorom Fritzom, rezultatom 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10-4).

Ipak, nije sve tako bajno pa su Španca dočekali novi problemi.

Naime, Rafael Nadal mogao bi propustiti polufinale s Nickom Kyrgiosom zbog zdravstvenih problema s kojima se suočava u posljednje vrijeme. Ovaj put on je u meču s Fritzom imao problema s abdomenom zbog čega je teško mogao završiti partiju, no ipak je uspio.

Španski mediji javljaju da je Rafael Nadal trenutno suočen s prilično ozbiljnom povredom, ali i dalje želi odigrati meč u polufinalu s Nickom Kyrgiosom.

"Rafael Nadal ima puknuće jednog od trbušnih mišića od sedam milimetara. Nadalovo herojstvo: želi igrati polufinale s rupturom od sedam milimetara u abdomenu", istakla je Marca. 

Na treningu jutros Rafael Nadal nije nimalo sebi pomogao u pokušaju da se zaštiti za meč koji ga sutra očekuje s Nickom Kyrgiosom.

Na posljednjoj press konferenciji Nadal je priznao da ne zna hoće li moći igrati u polufinalu. Donijet će odluku u vezi s tim nakon konzultacija sa svojim timom.

"Moje tijelo je dobro, ali nešto nije u redu s mojim trbuhom. Od 3-1 u prvom setu, svaki put kad sam servirao imao sam ubod. Mislio sam da neću moći završiti gem. Istina je da moj otac i sestra Stalno su me molili da odustanem, ali pomogla mi je energija publike, pa hvala.

Ne znam hoću li sudjelovati u polufinalu, moram se informisati, napraviti neke testove i moram slušati one koji znaju. To je odluka igrača, ali i momčadi. Kad nemam jedan problem, dobijem drugi. Zabrinut sam jer znam kakve sam bolove imao i kroz što sam sve prošao", izjavio je Nadal.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi